La Gondola, Åre

Norling Studio fick den stora och ärofyllda uppgiften att ta fram ett tableware-koncept och ett skräddarsytt mönster åt La Gondola i Åre.
 
Gänget som står bakom denna grymma restaurang visste exakt vilken vibe de var ute efter och behövde någon som kunde förverkliga deras ide.
 
Efter diverse briefing-möten väntade underbara kreativa timmar av skissande av tänkbara mönster, både för hand och digitalt. Olika spår presenterades för La Gondola innan den slutgiltiga riktningen kunde spikas och tas vidare.
 
De ultimata formerna i de rätta storlekarna för just La Gondola togs fram och blommönstret applicerades och anpassades efter de olika förutsättningarna. Vi valde att göra servisen i porslin, dels för känslans skull, men även för att det var viktigt med hållbarheten i produkterna - dessa skulle ju komma att användas väldigt flitigt och över lång tid och behövde tåla de påfrestningar som ett restaurangkök av den här typen innebär.
 
Det blommiga mönstret med inslag av attitydfulla tuppar har kommit att bli en viktig del av La Gondolas branding och bidrar till hög igenkänning (du har säkert sett det på Instagram) och logotypen är smakfullt integrerad på en av assietterna för att förstärka brandingen. Restaurangen erbjuder såväl à la carte som ”bricklunch” och i enighet med önskemål togs två koncept fram - ett enklare och ett mer utbroderat, givetvis med samma känsla och med gemensamma komponenter för tydlig samhörighet. Färgvalen i mönstret är noga avvägda och är återkommande i andra delar av inredning och estetik på restaurangen.
 
Belägen på 834 meters höjd och med en enastående utsikt serveras det frukost, lunch och á la carte. Maten är grym, servicen är on point och personlig och under högsäsong körs La Gondola Live Sessions med riktigt imponerande line-ups. Ett måste om du är i Åre!
Om du, liksom vi, älskar La Gondolas porslin så vill vi passa på att tipsa om vår underbara Italiano kollektion som är en hyllning till densamma.