Vad är det som är så bra med stengods?

Stengods är ett material inom keramik som bränns på höga temperaturer vilket skapar slitstarka produkter som tål ugn, micro och diskmaskin. Det är även ett material som går att färga i härliga dekorativa glasyrer. 

Var produceras Norling Studios produkter?

Vi samarbetar med noga utvalda fabriker i Portugal och Turkiet och vi jobbar enbart med dem som håller de höga krav vi ställer på kvalité. Alla produkter av stengods och porslin är tillverkade i Portugal och vår Just Glass kollektion är tillverkad i Turkiet. 

Hur tar jag bäst hand om mina Norling Studio produkter?

Alla våra produkter kan diskas i maskin och är framtagna för att hålla över tid.

De semi-matta färgerna är en aning känsliga för starka färgämnen, speciellt om de utsätts en längre tid – ett exempel på detta är om man glömmer blåbär i en skål över natten, då kan det uppstå fläckar som kan vara svåra att få bort. Det går givetvis bra att servera blåbär och liknande från alla våra produkter, se bara till att inte låta det stå och om möjligt rekommenderar vi att ni diskar i maskin.

Om det skulle uppstå svarta streck på dina tallrikar från bestick så är det oftast metall från rostfritt stål som är orsaken. Dessa kan i de flesta fall putsas bort med hjälp av lite vit tandkräm och en trasa.

Tål alla produkter att diskas i maskin?

Alla våra produkter tål diskmaskin - dessutom tål alla produkter gjorda i stengods och porslin även även ugn, micro och frys!

Varför skiljer sig vissa produkter i färg?

Många av våra produkter är handgjorda vilket också innebär att de är unika. Dessutom är många av våra produkter handmålade eller ”handdoppade” vilket innebär att vissa pigmentet kan fastna och sätta sig lite olika beroende på form och därav kan man se vissa skiftningar. 

Vad innebär egentligen ”restaurangkvalitet”?

Proffsköken ställer höga krav på tableware. Förutom att alla produkter måste tåla det slit och släng som en restaurangmiljö innebär med otaliga diskningar i maskin och ständigt användande så krävs det att man kan värma tallrikar i ugn och micro samt ställa i frys. Våra stengodsprodukter bränns ofta två gånger och på väldigt höga temperaturer för att skapa tåliga och slitstarka produkter lämpliga för restauranganvändande.

Erbjuder ni era produkter både till restauranger och privatpersoner?

Vår webbshop är öppen för privatpersoner och fylls kontinuerligt på med fina produkter. Eftersom vår ”huvudgrej” är att ta fram tableware till restauranger håller alla produkter givetvis restaurangkvalitet. För att ta del av vårt B2B-utbud, vänligen maila info@norlingstudio.com och notera gärna att vi har ett stort utbud i lager och erbjuder dessutom möjligheten att ta fram helt unika produkter vad avser färg, form och storlek.

Var kan man äta på era tallrikar?

Vi är glada och stolta att kunna säga att våra produkter pryder flera bord runtom i Sverige. Kika gärna här för att läsa om några av våra drömmiga kunder.

Har Norling Studio någon butik eller showroom?

Vi har ett litet showroom på Kommendörsgatan 6 i Stockholm. Vår dörr står alltid öppen och vi älskar när folk tittar förbi men för att vara säker på att vi är där för att ta emot er så maila gärna  info@norlingstudio.com Showroomet är öppet både för restauranger och privatpersoner.